Vesti

16.5.2020. | 11.4k prikaza 01:18
RAFA I DALJE U UKRAJINI SA SVOJOM SUROGAT BEBOM! Desetine beba i dalje čekaju da roditelji dođu po njih! (VIDEO)
Pandemija koronavirusa ostavila je bez roditelja preko 500 beba koje su surogat majke u Ukrajini rodile za parove iz svih delova sveta. Surogat majčinstvo je legalan i veliki posao u Ukrajini, a cena rađanje bebe za majke koje ne mogu ili ne žele da same rode dete daleko je jeftinije nego u ostalim zemljama.  Za mnoge je upravo cena dece jedna od najatraktivnijih karakteristika, jer svako dete "košta" samo 9.900 evra.
Roditelji širom sveta, čije su bebe rodile surogat majke iz Ukrajine, zbog pandemije i zatvorenih granica ne mogu da decu odvedu kućama. 
Pedeset beba leži u redovima krevetića u malom hotelu na periferiji Kijeva, i čeka svoje roditelje iz Sjedinjenih Američkih Država, Evrope i drugih delova sveta da dođu po njih.
Rafa Aires iz Španije uspeo je da uđe pre zaključavanja granica. Sve vreme je sa svojom ćerkom Martom, ali ne može da je odvede kući jer je Kijev obustavio sve letove, a mora i da sredi papirologiju. Kaže da je situacija teška za njega i njegovu ženu koja kod kuće čeka da on dovede njihovu devojčicu.

"Svaki dan se čujem sa ženom preko videopoziva u trajanju od sat, sat i po kako bi ona videla bebu. To je jedino što mogu učiniti da moja žena bude srećna. Veoma je teško...Sestre i medicinsko osoblje u ovom hotelu za su divni. Olakšavaju mi život."

Klinika za reprodukciju  iz Kijeva objavila je video na kojem se vide desetine beba koje čekaju da li će roditelji doći po njih. 
Bebama, ali i roditeljima, za sada, ne preostaje ništa drugo nego da čekaju. 

 

Komentari

Reklama

Preporučujemo